Online Community Engagement Software

Community Hub, Library & Innovation Centre (CLIC)

News Detail

  • October 2018 Project Update

    The construction of your new Community Hub, Library and Innovation Centre (CLIC) is progressing well, with the building structure rising out of the ground to appear above the site hoardings. With the ground floor slab completed, there is a real sense of the size of the new library and art gallery, as well as how the new building will relate to the adjacent local heritage-listed Town Hall.   

    The project team have been using a combination of construction techniques, with in-situ concrete pours for the coloumns and lift shaft, a post-tensioned concrete slab to the ground floor, concrete tilt-up panels to the northern wall, and strictural steel columns (and K-bracing) extending vertically through the building. This multi-faceted approach is required to achieve an open and airy feel to the building, with glazing on three sides of the building, as well as providing future flexibility by ensuring there are as few columns as possible. 

    We’re now seeing works progressing at a rapid pace, with the main building structure due to be completed and enclosed by February 2019 prior to the glazing and façade screen being completed. With works continuing up until a brief break over the Christmas period, we can all look forward to watching the facility take shape over the coming months. Passers-by continue to enjoy being able to see the construction progress through special portholes located in the covered passageway at the front of the site, or you can also view construction from Vine Plaza.

    Click here to view a video highlighting the construction progress from the beginning of the project to September 2018.